سرنوشت لایحه فرونشست زمین در مجلس به کجا رسید؟ دستور اقدامات مقابله‌ای و پیشگیرانه فوری در برابر «حشره سنک» در مشهد حریق کنتور برق در خیابان بابانظر (۳ شهریور ۱۴۰۳) مرگ تلخ مادر باردار و دختر خردسال مشهدی در دریای خزر (۳ شهریور ۱۴۰۳) پیام وزیر جدید آموزش و پرورش درباره دغدغه‌های معیشتی فرهنگیان تمهیدات ترافیکی پلیس راهور برای روز اربعین در مشهد (۳ شهریور ۱۴۰۳) ستاد مرکزی اربعین: زائران روز اربعین به کشور برنگردند قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی در شب به سلامتی شما آسیب می‌رساند هواشناسی: دمای ۴۸ درجه‌ای در شهر‌های زیارتی عراق به ثبت رسید ویدئو | لحظه دیده شدن پلنگ ایرانی در پناهگاه حیات وحش حیدری نیشابور (۳ شهریور ۱۴۰۳) دومین مورد آبله میمونی جهش‌یافته در خارج از آفریقا تایید شد سردار رادان: ۲.۵ میلیون زائر تاکنون از عراق بازگشته‌اند (سوم شهریور ۱۴۰۳) سازمان اورژانس کشور: روند کاهشی موارد غرق‌‍شدگی در استان‌های خراسان تغییر در نرخ اضافه‌کار پرستاران و استخدام نیرو‌های جدید (سوم شهریور ۱۴۰۳) راه‌های موثر برای مبارزه با حشره «سِنَک» ستاد اربعین هلال احمر:۲۵۳ زائر مصدوم و جان‌باخته به داخل کشور انتقال یافتند تصادف شدید موتورسیکلت و خودرو در بلوار شریعتی مشهد + جزئیات (۳ شهریور ۱۴۰۳) تحویل وزارت میراث فرهنگی به صالحی امیری با حضور عزت الله ضرغامی دستگیری ۵ متهم درگیری مسلحانه در مشهد + فیلم دبیر انجمن علمی داروسازان ایران: به دلیل اعمال تحریم‌ها، با کمبود دارو‌ مواجه هستیم پلیس هرمزگان از کشف هروئین در چند بسته‌ شیرخشک‌‌‌ خبر داد ویدئو | لحظه انفجار خودروی سواری پس از تصادف با تریلی در محور ایلام-مهران (۲ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

گفتگو | تبعات نداشتن بیمه شخص ثالث (قسمت دوم)

  • کد خبر: ۱۲۱۷۰۵
  • ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۸
گفتگو | تبعات نداشتن بیمه شخص ثالث (قسمت دوم)
محمدعلی بخشی‌زاده، کارشناس رسمی دادگستری در امور بیمه در بخش دوم به سؤالات شهروندان درباره بیمه شخص ثالث پاسخ می‌دهد. شرح گفتگو با وی را در ادامه می‌خوانید.

فرزانه عمادی | شهرآرانیوز - بیمه شخص ثالث برای جبران خسارت‌های ایجاد شده دو نوع پوشش جانی و مالی را برای بیمه‌نامه در نظر گرفته است تا در صورت وقوع حادثه، ریسک جبران خطرات و خسارت‌های ایجاد شده به بیمه‌گر منتقل شود. اما در بعضی از تصادفات رانندگی شاهد صحنه‌سازی‌هایی هستیم که رانندگان قصد دارند برای دریافت خسارت از بیمه‌گر، تصادف‌های ساختگی را نمایش دهند. براساس قانون اگر مشخص شود که این اشخاص صحنه تصادف را به صورت نمایشی بازی کرده‌اند، به حبس محکوم خواهند شد. همچنین این افراد علاوه بر حبس باید دو برابر خسارت وارد شده را به عنوان جریمه پرداخت کنند. محمدعلی بخشی‌زاده، کارشناس رسمی دادگستری در امور بیمه در بخش دوم به سؤالات شهروندان درباره بیمه شخص ثالث پاسخ می‌دهد. شرح گفتگو با وی را در ادامه می‌خوانید.

آیا بیمه شخص ثالث تنها خسارتی که بین دو وسیله نقلیه ایجاد می‌شود را پوشش می‌دهد؟ در صورت تصادف با عابر پیاده استفاده از بیمه شخص ثالث امکان‌پذیر است؟

به طور کلی بیمه شخص ثالث هر مال و هر خسارتی را طبق قانون بیمه در بر می‌گیرد؛ بنابراین چنانچه وسیله نقلیه با عابر پیاده تصادف کند، اموالی که همراه عابر پیاده دچار خسارت شده باشد را هم پوشش می‌دهد و جبران خسارت می‌کند.

چنانچه براثر تصادف وسیله نقلیه، اموال داخل مغازه، دچار آسیب شود بیمه شخص ثالث جبران خسارت می‌کند؟

چنانچه اتومبیلی با برخورد به مغازه سبب آسیب به اموال داخل مغازه شود مشمول بند ب ماده یک قانون بیمه اجباری شخص ثالث شده و تا سقف تعهدات بیمه‌گر قابل وصول است.

در چه تصادفاتی طرفین حادثه نیاز به ارائه کروکی از سوی کارشناس برای جبران خسارت به بیمه ندارند؟

چنانچه حادثه صرفا مالی بوده و طرفین حادثه اختلافی نداشته باشند و همچنین طرفین در زمان بروز حادثه دارای بیمه‌نامه معتبر باشند و در مواردی که خسارت وارده و مورد مطالبه زیان‌دیده حداکثر تا سقف تعهد مالی بیمه اجباری مسبب حادثه باشد و تعداد خودرو زیان دیده یک دستگاه باشد ارائه کروکی صحنه تصادف الزامی نیست.

آیا در صورت تصادف و استفاده از بیمه شخص ثالث همه تخفیفات بیمه‌ای از بین می‌رود؟

در قانون جدید، بیمه‌نامه شخص ثالث با هر بار استفاده، تمام تخفیفات به یک‌باره از بین نمی‌رود؛ بلکه کاهش تخفیف به صورت پلکانی است. برخلاف قانون قبلی که با هر بار تصادف و استفاده از بیمه‌نامه، تخفیف عدم خسارت از بین می‌رفت و تخفیف صفر درصد در بیمه شخص ثالث لحاظ می‌شد.

چنانچه شرکت‌های بیمه، بیمه‌نامه درخواستی بیمه‌گذار را به‌موقع صادر نکنند قانونا چه عواقبی در انتظار شرکت بیمه خواهد بود؟

در قانون جدید اگر مدارک ارائه شده بیمه‌گذار کافی باشد، اما شرکت بیمه از پرداخت خسارت سرپیچی کند یا دیر اقدام به پرداخت خسارت کند، جریمه در انتظار شرکت می‌باشد. از طرفی شرکت بیمه ملزم است تمامی خسارت را به طور کامل به بیمه‌گذار خود پرداخت کند.


گفتگو | تبعات نداشتن بیمه شخص ثالث چیست؟ (قسمت اول)


 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->